06 دی 1394 - 11:17
شناسه خبر: 3654
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
تلاش یکساله کشاورزان لرستانی بدون خریدار؛ نرخ خرید تضمینی سیبزمینی دردی دوا نکرد
بیش از ?? هزار تن سیبزمینی مازاد در لرستان همچنان در انتظار خریدار روی دست کشاورزان مانده است.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از تسنیم ، افزایش سطح زیر کشت سیبزمینی در استان لرستان به تولید مازاد این محصول، کاهش قیمت سیبزمینی در بازار، ماندن سیب زمینی روی دست کشاورزان و در نهایت متضرر شدن کشاورزان استان لرستان منجر شده است.
بر اساس الگوی کشت، قرار بوده که پنج هزار هکتار سیبزمینی در استان لرستان کشت شود ولی این سطح با فعالیت کشاورزان مهاجر در استان، تا 6200 هکتار افزایش یافته است، یعنی از 250 هزار تن سیبزمینی که در استان لرستان تولید شده، 100 هزار تن مصرف استان بوده و مقداری نیز صادر می شود که اکنون بیش از 70 هزار تن مازاد است.
این تولیدات مازاد در لرستان، همه کشاورزان لرستان به ویژه کشاورزان شهرستان ازنا را که سهمی 60 هزار تنی در این تولید داشتهاند را متضرر کرده است.
انعکاس وضعیت سیب زمینیهای کشاورزان استان، سبب شد بخش مهمی از جلسه صادرات غیرنفتی لرستان به تعیین تکلیف سیب زمینی های مازاد استان پرداخته شود و هوشنگ بازوند استاندار لرستان در این جلسه خواستار رسیدگی به مطالبات کشاورزان استان شود.
تشکیل کمیته برای تعیین تکلیف سیب زمینی های مازاد لرستان
استاندار لرستان در این جلسه اظهارداشت: کمیتهای با مسئولیت معاون برنامهریزی استانداری، برای تعیین تکیلف سیب زمینی مازادی که امسال در لرستان تولید شده، تشکیل شده است.
وی افزود: در این کمیته سه راهکار خرید تضمینی، خرید امانی و صادرات، برای تولیدات مازاد استان در بخش محصول سیبزمینی پیشنهاد شده است.
بازوند عنوان کرد: دولت به ازای هر کیلوگرم صادرات سیبزمینی، 150 تومان برای صادرکنندگان در نظر گرفته که این مشوق خوبی برای آنهاست.
جلوگیری از متضرر شدن کشاورزان سیب زمینی کار
استاندار لرستان تصریح کرد: کشاورزان معتقدند که هزینه تولید برای آنان نه 300 تومان بلکه، 500 تومان است، باید به این مسئله رسیدگی شود که کشاورزان متضرر نشوند.
سه شاخص اصلی پایداری در تولید کشاورزی، مقرون به صرفه بودن و تولیدکافی، حفاظت و حمایت از محیط زیست و توجه به مسائل امنیت غذایی است، بنابراین اگر قرار است تولید کشاورزی استان پایدار بماند، تا زمانیکه برای صادرات با مشکل مواجه هستیم و صنایع تبدیلی لازم در استان ایجاد نشده، باید جهاد کشاورزی از تولیدات خارج از برنامه و نیاز استان جلوگیری کند و این مستلزم برخورد قانونی با کشاورزان مهاجر است، کشاورزانی که جز زیان و به یغما بردن منابع طبیعی استان، هیچ سودی برای استان نداشتهاند و حتی محصولات تولیدی خود را هم از استان خارج کردهاند.